چهارشنبه ، ۱۳ شهریور ۱۳۹۲ ، ۱۹:۰۷
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی از جذب ۱۶۰ نفر پژوهشگر و پشتیبان پژوهشی در این دانشگاه در قالب یک برنامه پنج ساله خبرداد.
مرتضی متذکر در ارومیه با تشریح فعالیت های این معاونت و چشم اندازهای پیش رو اظهار کرد: براساس تفاهم نامه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 90 ، اهداف و چشم اندازهای دانشگاه در 5 سال آینده طبقه بندی شده است که بر این اساس افزایش تعداد مقالات علمی پژوهشی نمایه های ISIو PUBMEDبه 400 مقاله در سال مورد پیش بینی و برنامه ریزی قرار گرفته است.
وی گفت: جذب حداقل 160 نفر پژوهشگر و پشتیبان پژوهشی به همراه تاسیس 9 مرکز تحقیقاتی و 3 پژوهشکده تا پایان برنامه پنج ساله در صدر برنامه های این معاونت قرار دارد.
متذکر اضافه کرد: تاسیس یک پژوهشگاه و یک مرکز رشد تا پایان برنامه پنج ساله در کنار فراهم آوری امکان دستیابی به سهمی از بازار محصولات و خدمات در حوزه سلامت در قالب همین برنامه مورد پیش بینی قرار گرفته است.
معاون تحقیقات فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی افزود: سرمایه گذاری یک سوم بودجه پژوهشی برای حمایت از نهادهای غیر دولتی فعال در حوزه سلامت، شامل مراکز رشد، شرکت های زایشی، شرکت های انتقال دانش و فناوری و مراکز ارزیابی فناوری زیستی تا پایان همین برنامه در صدر توجهات بخش معاونت تحقیقات و پژوهشی دانشگاه خواهد بود.
وی با تبیین چگونگی رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط وزارت بهداشت اظهار کرد: مجموعه پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در محورهای حاکمیت و مدیریت پژوهشی، توانمند سازی، تولید دانش و تحقیقات دانشجویی توسط معاونت تحقیقات وزارت بصورت سالانه ارزیابی میشوند و از سال 1391 این مهم بهصورت آنلاین و الکترونیک مورد ارزشیابی قرار میگیرد که براساس آن رتبه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در ارزشیابی سال 91 از لحاظ تولید دانش بین 24 دانشگاه تیپ 2 رتبه هفتم را کسب کرده و در مجموع امتیازات در میان 44 دانشگاه علوم پزشکی کشور در رتبه شانزدهم قرار گرفته است.
متذکر افزود: باید توجه کرد که 8 دانشگاه بزرگ تیپ یک شامل تهران، شهید بهشتی، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، جندی شاپور و کرمان نیز در این رتبه بندی لحاظ می شوند که از نظر تعداد اعضائ هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و نیز تعداد دانشکده های موجود با این دانشگاه قابل مقایسه نیستند.
به گفته وی در میان دانشگاههای هم تیپ، رتبه دانشگاه هایی چون دانشگاه علوم پزشکی گیلان، زاهدان، علوم بهزیستی و توانبخشی با دارا بودن هیئت علمی و پژوهشگر تطبیق یافته بیشتر در رتبه بعد از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه قرار گرفته اند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی افزود: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در شاخص میزان رشد تولید دانش و میزان نشر مقالات در نمایه های بین المللی برابر ارزیابی معاونت تحقیقات وزارت در سالهای 90 و 91 در میان 8 دانشگاه برتر دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارزیابی و در در مراسمی با حضور مقام محترم وزارت مورد تقدیر قرار گرفت.
وی با بیان نقش حوزه تحقیقات و پژوهش در ارتقاء رتبه علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به تیپ یک گفت: به طور اساسی در همه کشورها و سیستم های بین المللی ارزیابی مراکز دانشگاهی، زیر ساختها و برون دادهای حوزه های آموزشی و پژوهشی بیشترین نقش را در ارتقاء رتبه دانشگاه ایفا میکند که در این دانشگاه نیز بالطبع کمیت و کیفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه از جمله تعداد و نسبت اساتید با مرتبه استادیاری، دانشیاری و استادی به کل اعضا هیئت علمی، تعداد و تنوع دانشکده های دانشگاه، تعداد دانشجویان بویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی از جملهکارشناسی ارشدو PhD و دوره های رزیدنتی، مراکز تحقیقاتی و میزان سهم دانشگاه در تولیدات علمی از جمله مقالات چاپ شده در مجلات معتبر در ارتقاء دانشگاههای علوم پزشکی ارومیه نقش بسزایی داشته است.
منبع: تسنیم
طراحی و پیاده سازی شده توسط طراحی سایت
- نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
- نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی شوند.
- از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید.