يكشنبه ، ۱۸ تیر ۱۳۹۱ ، ۱۹:۵۳
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به تشکیل کمیته پیگیری قوانین پرستاری، از نحوه محاسبه ساعت کار پرستاران در روزهای تعطیل از جمله آلودگی هوا و ماه مبارک رمضان خبر داد.
غضنفر میرزابیگی افزود: کمیته پیگیری اجرای قوانین پرستاری به صورت مشترک بین مسئولان وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری تشکیل شد و از این پس این کمیته هر دو هفته یکبار روند اجرای این قوانین را پیگیری میکند.
وی گفت: این کمیته متشکل از معاون درمان وزارت بهداشت، قائم مقام وزیر بهداشت در امور پرستاری، نماینده معاونت توسعه و منابع وزارت بهداشت و رئیس کل و نمایندگان سازمان نظام پرستاری است که مصوباتی را برای تسریع در روند اجرای این قوانین دارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در آخرین جلسه این کمیته مباحث مختلفی از جمله اجرای قانون ارتقای بهره وری برای پرستاران حوزه فوریتها و اورژانس، پرستاران آنکال، پرستاران بخشهای دیالیز و مدیران پرستاری اعم از مترون، سوپروایزر و سرپرستار مطرح شد.
وی گفت: بر اساس مصوبه این کمیته کشوری قرار بر این شد که از این پس در تمام مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور هر مسئلهای که به علت نقص سیستم است مانند اجبار در فعالیت بیش از ۱۲ ساعت متوالی یا اضافه کار بیش از ۸۰ ساعت مانع برخورداری پرستاران از مزایای قانون ارتقای بهره وری نشود.
میرزابیگی ادامه داد: در کمیته مطرح شد که اکثر پرستاران به خصوص خانمها به طور طبیعی خودشان خواستار کار کردن بیش از ۱۲ ساعت متوالی یا بیش از ۸۰ ساعت اضافه کار نیستند و اگر از طرفی اعلام کنیم که پرستاران نباید بیش از ۸۰ ساعت اضافه کار ماهانه داشته باشند، به علت کمبود پرستار قطعاً سیستم بهداشتی و درمانی کشور دچار مشکلات جدی میشود.
وی افزود: بنابراین در این کمیته کشوری توافق شد که هر جا مشکل به نقص سیستم بر میگردد پرستاران از مزایای قانون ارتقای بهره وری محروم نشوند، بنابراین از این پس پرستاران حوزه فوریتهای پزشکی و اورژانس نیز از مزایای این قانون برخوردار میشوند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در مورد پرستاران آنکال نیز که در ساعات خاصی باید آماده باش باشند تا در صورت لزوم مانند انجام یک عمل جراحی یا هر مسئله عاجل و ضروری در مرکز بهداشتی و درمانی حاضر شوند، قرار بر این شد که اگر ساعات حضور آنها در ساعات آنکال، شب یا ایام تعطیل باشد، ساعت کاری آنها با ضریب ۱. ۵ محاسبه میشود.
وی ادامه داد: درباره مدیران پرستاری اعم از سرپرستار، سوپروایزر و مترون بیمارستانها نیز این طور مطرح شده بود که اگر این افراد در ساعات غیر ساعت اداری یعنی ایام تعطیل یا شب در محل کار حاضر شوند ساعت کار آنها مانند یک پرستار عادی محاسبه شود اما در کمیته کشوی پیگیری قوانین پرستاری این مسئله نیز حل شد و قرار شد این افراد نیز در صورتی که در ساعات شب و ایام تعطیل در محل کار برای سرکشی حاضر شوند با احتساب حقوق و مزایای جایگاه خود از ضریب ۱. ۵ برخوردار شوند.
میرزابیگی گفت: در مورد پرستاران بخشهای دیالیز نیز که در بسیاری اوقات تا ساعت ۱۱ یا ۱۲ شب نیز برای دیالیز بیماران میمانند؛ تصویب شد که لزومی به ادامه شیفت کاری تا صبح برای استفاده از ضریب ۱. ۵نیست و هر میزان ساعتی که این پرستاران از ساعت ۷شب به بعد یا ایام تعطیل در محل کار حاضر شوند برای آنها با ضریب ۱. ۵ محاسبه میشود.
وی اضافه کرد: موضوع دیگری که در جلسه کمیته کشوری پیگیری قوانین پرستاری بررسی شد، مسئله تعیین روزهای تعطیل بود که تأکید شد منظور از روزهای تعطیل همه روزهایی است که در تقویم رسمی کشور تعطیل اعلام شده و مناسبتهای تعطیل ملی، مذهبی و سیاسی را هم شامل میشود ضمن اینکه هر روزی که به علتی از جمله آلودگی هوا، ریزگردها یا تعطیلات مربوط به ماه مبارک رمضان به صورت ملی یا محلی تعطیل اعلام شود برای پرستاران ساعت کاری با ضریب ۱. ۵محاسبه میشود.
میرزابیگی تأکید کرد: این مصوبه از هم اکنون قابل اجراست و معنای آن این است که از ماه مبارک رمضان امسال که دولت ساعت کار در بخش دولتی را ۹ تا ۱۴ اعلام میکند فعالیت پرستاران در خارج از این ساعات باید با ضریب ۱. ۵ محاسبه شود.
وی ادامه داد: در مواردی مانند تعطیلات ریزگردها نیز که در شهرهای جنوبی کشور تعطیل اعلام میشود نباید کاری کنیم که پرستاران نیز آرزو کنند مانند بقیه مردم تعطیل باشند زیرا در این ایام اتفاقاً مردم به خدمات آنان بیشتر نیاز دارند بنابراین ساعات حضور پرستاران در چنین روزهایی که به صورت محلی تعطیل اعلام میشود نیز با ضریب ۱. ۵ محاسبه میشود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در این کمیته همچنین قرار بر این شد که مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی که در اجرای قوانین پرستاری تعلل، تأخیر، برداشت غلط یا تخلف داشتهاند نیز به این کمیته فراخوان شوند و از آنان توضیح خواسته شود.
وی تأکید کرد: روح قانون ارتقای بهره وری به عنوان امتیازی برای پرستاران محسوب میشود و نباید برخی دانشگاهها و مراکز بهداشتی و درمانی این قانون را به عنوان حربهای علیه پرستاران مورد استفاده قرار دهند.
میرزابیگی گفت: مصوبات کمیته پیگیری قوانین پرستاری برای همه مراکز بهداشتی ودرمانی کشور لازم الاجراست.
وی اضافه کرد: این کمیته که به دستور وزیر بهداشت تشکیل شده است هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه میدهد اما برای سرعت عمل در کار و اینکه وقت این جلسات به مسائل ریز و کارشناسی تلف نشود قرار شد یک گروه ۴ نفره از این کمیته ۱۲ نفره جلسات هفتگی داشته باشند تا در جلسه اصلی به سرعت بتوانیم مطالب را جمع بندی و تصمیم گیری کنیم.
منبع: ایلنا
طراحی و پیاده سازی شده توسط طراحی سایت
- نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
- نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی شوند.
- از نوشتن دیدگاهایتان با حروف فینگلیش جدا" خودداری کنید.