پنجشنبه ، ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ ، ۱۱:۴۷
بيشك يكي از سختترين مراحل يافتن شغل، مصاحبه استخدامي است. بسياري از جويندگان كار از تواناييهاي بالايي براي كار كردن برخوردارند اما وقتي از آنها براي مصاحبه استخدامي دعوت ميشود، نميتوانند به خوبي به سوالاتي كه در اين مصاحبه مطرح ميشود پاسخ دهند. در زير جهت موفقيت شما در مصاحبه استخدامي، شما را با رايجترين سوالاتي كه در يك مصاحبه شغلي پرسيده ميشود، آشنا ميكنيم:
1- از خودتان برايمان بگوييد
اين سوال معمولا اولين سوالي است كه هر مصاحبه كنندهاي از شما ميپرسد كه جواب آن معمولا به اين ترتيب است :
مشخصات اسمي، تحصيلات، سابقه كاري، تخصص، چگونگي عملكرد، افتخارات و هر آنچه كه نياز باشد حداكثر در عرض ۲ دقيقه (مختصر و مفيد). بايد دقت كرد كه در پاسخ به اين سوال و در كل همۀ سوالات نبايد حاشيه رفت و جوابها را از زندگي شخصي بيرون كشيد. ضمنا فراموش نكنيد كه اين سوال براي گرم كردن و شروع مصاحبه است.
2- از ما چه ميدانيد و چرا ما را برگزيديد
در جواب اين سوال بايد كمي دقت كرد و از قبل اطلاعاتي را راجع به اين اداره يا كارخانه كسب نمود. همچنين ترجيحا مزاياي اين مورد شغلي را بيان نمود بعلاوه آيندۀ شغلي، اهداف كاري، مشكلات و موانع و … را نيز بايد عنوان نمود.
3- چراشغلقبلي خود را رها كرديد
اين سوال معمولا براي محك زدن روحيه شماست و ترجيحا از انتقاد و بدگوييشغلقبلي بپرهيزيد و همچنين سعي كنيد به مصاحبه كننده بفهمانيد كه تنوع طلبي و ميل به پيشرفت اولين هدف تغييرشغلبوده است.
4- شما چه كاري از دستتان بر ميآيد كه فكر ميكنيد بهتر از ديگران ميتوانيد و يا چرا فكر ميكنيد براي اين كار مناسب هستيد
بهتر است در جواب اين سوال به چند مورد از استعدادهاي خود اشاره كنيم كه در اين رشتۀ كاري به كار ميآيد مثلا اگر كار صنعتي است، به مهارتهاي فني اشاره شود و اگر كار نرم افزاري است به مهارتهاي مطالعه و … اشاره گردد.
5- آياشغلدومي هم داريد
داشتنشغلدوم جرم نيست اما گفتنش هيچ فايدهاي در يك مصاحبه نخواهد داشت. پس ترجيحا آنچنان وانمود كنيد كه تمام تمركز شما بر روي اين كار است.
6- اگر شغلي بهتر از اينشغلبه شما پيشنهاد شود چه ميكنيد
شما هميشه كارمندي صادق هستيد و هيچ وقت كار خود و سابقۀ كاري خود را از بين نميبريد پس در جواب اين سوال ابتدا بايد عنوان كنيد كه شما به اينشغلعلاقمند هستيد و نيل به اهداف خود را در اينشغلميبينيد اما اگر در ميانه راه مشكلي برايتان پيش آمد ناچارا به آنشغلديگر روي مي آوريد.
7- چه چيز باعث ميشود فعاليتتان بيشتر شود
در پاسخ به اين سوال از مطرح كردن مسائل مالي بپرهيزيد و بيشتر مسائل محيط كار، همكاران و سپس شرايط جسمي روحي را عنوان فرماييد.
8- انتظار چه ميزان حقوق را داريد
مصاحبه كنندگان معمولا صداقت را شرط اول استخدام در نظر ميگيرند پس در پاسخ به اين سوال اولا نبايد فروتني به خرج داد و مثلا مبلغي پايين را پيشنهاد داد ثانيا مبالغ بالا و ايده آل را پيشنهاد نكنيم زيرا بلند پروازي و در نتيجه عدم ميل به ادامه كار را رقم خواهد زد.
9- آيا به همكاري و هماهنگي و كار تيمي علاقمنديد
كار گروهي نشانهاي از اخلاق اجتماعي و بالا بودن سطح هوش اجتماعي هر شخص است كه رابطۀ مستقيم با چگونگي عملكرد وي در محيط كار دارد. پس بهترين پاسخ به اين سوال جواب دندان شكن “آري” است. اما بازهم صداقت فراموش نشود و در صورتيكه ميل شما به گونه اي ديگر است عنوان نماييد.
10- دوست داريد رييس يا مدير شما چگونه باشد
جواب مناسب براي اين سوال همان ميل شخصي شماست كه معمولا به اين صورت بيان ميشود كه من از رييسم انتظار انتقادپذيري، روحيۀ تشكر و همزباني با كارمند را دارم.
11- مهمترين ضعف شما در چيست
در پاسخ به اين سوال زياد نبايد دروغ گفت اما نيازي نيست كه همه چيز را نيز بگوييم. بهترين راه براي پاسخ به اين سوال همان كوچك كردن مسائل بزرگ است. مثلا اگر من از صداي ناهنجار اشخاص ناراحت ميشود ميتوانم اين را بگويم صداي بلند گوشم را اذيت ميكند و يا اينكه اگر مشكل خانوادگي در روحيه كاري من خدشه وارد ميكند، ميتوانم بگويم ترجيح ميدهم با روحيه ناخوش سركار حاضر نشوم و مرخصي بدون حقوق داشته باشم.
12- در صورتيكه مشكلي را در بين كارمندان اين اداره/سازمان/كارخانه/شركت ببينيد چه ميكنيد
اين سوال نيز نوعي سوال هوش محسوب ميشود. بهتر است در پاسخ به اين سوال دو مطلب را در نظر گرفت : اگر بگوييم هيچ عكس العملي نشان نميدهيم و به قولي منظورمان عدم دخالت به كار ديگران است اشتباه كرده ايم همچنين اگر بگوييم سريعا با مسئول مربوطه در جريان ميگذاريم نيز نشان دهندۀ بازي گوش بودن ماست. اما بهترين پاسخ به اين سوال اين است كه بگوييم ابتدا مسئله را بررسي نموده چنانچه حل آن از دست خودمان بر آمد كه هيچ وگرنه طي نامه اي كتبي آنرا با مسئول در جريان مي گذاريم. به اين ترتيب انضباط كاري خود را نيز نشان داده ايم.
13- چه اهدافي را براي ما دنبال خواهيد كرد
پاسخ به اين سوال اگرچه براي هم مصاحبه كننده اي روشن است اما پاسخ دقيق كه از روي تحقيق و بررسي شخص مصاحبه شونده نشئت گرفته باشد خيلي فرق ميكند. در پاسخ به اين سوال بايد رقبا و شركتهاي حريف را شناسايي كرده و كالاهاي اين كارخانه و يا خدمات اين سازمان را بدانيم. سپس پاسخي مبني بر پيشرفت و توسعۀ اين نوع محصولات و پيروزي در مقابل حريف را به گونه خلاصه عنوان نماييم.
14- هدفتان از كار كردن چيست
اين سوال كه معمولا در اواخر مصاحبه پرسيده ميشود، دربردارندۀ همۀ ابعاد شخصيتي شماست. پاسخ به اين سوال درخور كمي تامل و البته برنامهريزي قبلي است. بايد دقت كرد كه هر كاري در نتيجه رسيدن به جايگاههاي بالا را در صورت درست انجام دادن، در بر دارد. پس اولين قسمت پاسخ به اين سوال مي تواند “پيمودن پله هاي ترقي” باشد. سپس آسايش خانواده و زندگي مرفه و در آخر در صورتيكه كار با ارباب رجوع در ارتباط است خدمت به مردم.
15- آيا سوالي داريد
اين سوال معمولا آخرين سوالي است كه از مصاحبه شونده پرسيده ميشود. ترجيحا سوال پرسيده شود اما نه سوالات شخصي بلكه بهترين نوع سوال پرسيدن در مورد چگونگي عملكرد كارمندان، چگونگي دريافت ارتقاء شغلي، محصولات كارخانه و … است.
موفق باشيد.
منبع: www. parsine.com
طراحی و پیاده سازی شده توسط طراحی سایت